Aluminium of kunststof bewerking

Voordelen

15 meter freesmachine

De uit één frame gebouwde, computergestuurde 15 meter freesmachine van EPM Metaaltechniek is een sterk staaltje multifunctioneel vernuft. Door de combinatie van een krachtige elektrische spindel, 16-stuks gereedschapsmagazijn, zaagblad van 500 millimeter en slimme software kan het beweegbare 5-assige bewerkingsstation bijna alle denkbare grote profielen van aluminium en kunststof minutieus zagen, boren, frezen, tappen én uithoeken. Bovendien pendelt het beweegbare bewerkingsstation over twee werkvelden. Hierdoor is een hoge productiesnelheid mogelijk.

Volautomatisch pneumatische klemmen

Twaalf volautomatische pneumatische klemmen houden de grote profielen strak in lijn. Een speciaal softwareprogramma controleert intussen of het bewerkingsproces exact volgens de 3D CAD-tekening verloopt. Tussen de bewerkingen door verplaatst de 15 meter freesbank volautomatisch de klemmen. Zo is het mogelijk om continu te wisselen van verschillende lengtes profielen en deze in twee werkvelden te bewerken.

Volledig toegerust

Bij EPM Metaaltechniek kunt u volledige profiellengtes aluminium en kunststof laten bewerken. Bijna alles is mogelijk! Wij zijn volledig toegerust op bulkproductie en bijbehorend transport. Zo is onze grote productiehal in Deurne voorzien van grote kranen voor zwaar materieel. Daarnaast leest EPM Metaaltechniek elke CAD-tekening in en maakt deze geschikt voor onze 15 meter volautomatische bewerkingsstation. Natuurlijk kunt u ook een heldere 3D CAD-tekening door onze engineersafdeling laten ontwikkelen. De deskundige engineers van EPM Metaaltechniek denken actief met u mee en werken met de meest actuele softwarepakketten. Zo krijgt u altijd een nauwkeurige CAD-tekening die precies past bij uw kwaliteitseisen.