Frezen of verspanen van metaal

Frezen

Verspanen of frezen?

EPM Metaaltechniek is uw toeleverancier in de metaal. Met ons machinepark zijn we in staat een ruim aanbod aan bewerkingen uit te voeren, waaronder het frezen van metaal, ook wel verspanen genoemd. Verspanen of frezen is het wegnemen van delen van het materiaal. Dit kunnen gaten, contouren of vormen zijn. EPM Metaaltechniek BV beschikt over twee lange bewerkingsmachines, die bovenstaande bewerkingen op één machine kunnen uitvoeren. Wij frezen voornamelijk aluminium.

Het frezen én zagen van bijvoorbeeld aluminium profielen gebeurt op de freesbank, door middel van een beweegbare kast, die is voorzien van een 5-assige freesmodule. Dit houdt in dat de machine de profielen aan meerdere zijden kan bewerken. In de freesmodule hangt een spindel die het benodigde gereedschap bevat. De freesbank is in staat zelf zijn gereedschap te wisselen en is uitgerust met een zaagblad van 500mm.

Freesprogramma

Alvorens een product kan worden gefreesd, wordt er door onze operator een freesprogramma gemaakt. Dit gebeurt met behulp van CAM software. Hierna wordt het product, met behulp van 12 klemmen, stabiel opgespannen in de freesbank. Deze klemmen zijn ook in staat zichzelf te (her)positioneren alvorens of tijdens een freesprogramma. Als het freesprogramma is afgerond, wordt het profiel ontbraamt, gepoetst en verpakt voor levering.

Voor het kleinere freeswerk zetten we onze 3-assige HAAS VF-11 in; een freesbank met een werkbereik van 3000x1000x700mm, beschikt over een krachtige spindel, die zowel aluminium, staal, als kunststoffen kan bewerken.

Metaalbewerking of freeswerk uitbesteden?