CNC Freesmachine / CNC frezen

Freesmachine

CNC Freesmachine

We bewerken uw profielen op onze volautomatische Emmegi Satellite XT, met automatische klempositionering en een gereedschapsmagazijn van 16 posities. Door de lange werklengte van deze freesbank, is het mogelijk om profielen tot 15000mm in één programma te bewerken. Daarnaast beschikken we over eenzelfde machine met een werklengte tot 10000mm.

De freesmachines zijn beide uitgerust met 12 klemmen, waardoor de profielen stabiel kunnen worden opgespannen. Tijdens het freesprogramma is de machine zelf in staat deze klemmen te (her)positioneren, zodat bewerking op alle plekken mogelijk wordt.

CNC frezen

Alvorens we starten met een freesbewerking wordt er met behulp van CAM software een freesprogramma gemaakt. Deze software maakt het mogelijk om in korte tijd een programma te genereren die ervoor zorgt dat de freesbank exact weet op welke posities er gefreesd moet worden. Een STEP-file van het product is de basis van het programma. Vanuit hier worden de bewerkingen aan het product toegewezen.

De beweegbare kast van de machine is uitgerust met een spindel die zelf het benodigde gereedschap pakt uit het gereedschapsmagazijn. De 5-asssige freesmodule maakt het alsmede mogelijk profielen meerzijdig te bewerken. Groot voordeel is dat deze machine beschikt over een 500mm zaagblad, waardoor profielen in dezelfde freescyclus op de juiste lengte kunnen worden gezaagd.

Metaalbewerking of freeswerk uitbesteden?