Frezen of verspanen van aluminium

Metaal frezen

Metaal frezen uitbesteden?

De grote freesbank is geschikt voor het bewerken van metaalsoorten, zoals bijvoorbeeld aluminium. Bewerkingen die op deze machine kunnen worden uitgevoerd zijn o.a. boren, frezen, tappen, verzinken, flowdrillen en zagen. De lange werklengte van de machine maakt het mogelijke groot en lang materiaal te bewerken. Groot en lang freeswerk kan dus prima worden uitbesteed bij EPM Metaaltechniek BV.

Verspanen van aluminium

Het metaal frezen (ook wel verspanen genoemd) van profielen, kokers, strippen etc. wordt gedaan door middel van verschillende soorten frezen en boren. Zij beschikken ieder over hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Met behulp van CAM software wordt een freesprogramma gemaakt vóór het product bewerkt wordt. De bewerkingen worden hiermee toegewezen aan het product. Ook wordt ingesteld welk gereedschap er voor de bewerking  nodig is. De machine pakt dit gereedschap, tijdens de bewerkingen, automatisch uit het 16-delige gereedschapsmagazijn.

Tijdens het frezen/verspanen snijdt de frees in het aluminium om de juiste vormen in het metaal te krijgen. Ook kunnen de profielen op de freesbank gezaagd worden.

Ditzelfde proces geldt ook voor onze 3-assige HAAS VF11. Een weliswaar kleinere freesbank, maar uitgerust met een zware spindel voor staal, aluminium en kunststoffen met een werkbereik van 3000x1000x700mm.

Metaalbewerking of freeswerk uitbesteden?